Paras turvatakuu on sitoutumattomuus

Jossain kohtaa puhuttiin, että näistä eduskuntavaaleista on tulossa NATO vaalit. Puhuttiin myös siitä, että hävittäjähankinnat nousevat keskustelussa voimakkaasti esiin. Näin ei ole kuitenkaan käynyt. Tässä kuitenkin ajatuksiani aiheesta. 

 

Mielestäni paras takuu suomen itsenäisyydelle ja turvallisuudelle on säilyttää sitoutumattomuus. Yhteistyötä ja kumppanuutta erilaisissa puolustukseen liittyvissä asioissa voidaan kyllä tehdä, mutta sille tasolle pitää jäädä. Meillä on hyvä mahdollisuus Martti Ahtisaaren luomissa jalanjäljissä profiloitua rauhan rakentajana ja rauhanvälittäjänä. Meidän tulee ylläpitää hyvät, keskustelevat välit eri maihin. Emme saa hyväksyä missään tapahtuvaa sortoa ja vainoja,vaan meidän pitää pyrkiä niiden poistamiseen kansainvälisessä yhteistyössä. 

 

Uskottava puolustus meillä pitää olla. Mielestäni hävittäjähankinnat tulee tehdä riittävänä kokonaisuutena ja asevelvollisuus tulee säilyttää. Kutsunnat voidaan ulottaa koko ikäluokkaan, vaikka asevelvollisuus koskisi vain poikia. Näin pystymme kartoittamaan syrjäytymisvaarassa olevat ja ikäluokan terveydellisten tilanteen. Lisäksi erilaisista maanpuolustuksen tehtävistä voidaan tiedottaa myös tytöille, jotka voivat hakeutua näihin tehtäviin. Suomi on meidän kaikkien yhteinen asia, huolehditaan siitä yhdessä.